Teodolite cu citire optica sau digitala. Statii Totale. Accesoriile – trepied, stadie, prisme, jaloane – se comanda separat.

-15%
Stoc Furnizor
Cod 313000
logo-geo-fennel
5.333,51 lei

😐 Stoc Furnizor cu termen livrare

-15%
Stoc Furnizor
Cod 310100
logo-geo-fennel
5.534,77 lei

😐 Stoc Furnizor cu termen livrare


Teodolitele digitale sunt instrumente de măsură avansate folosite în topografie, construcții și inginerie civilă pentru a efectua măsurători precise ale unghiurilor orizontale și verticale, înălțimilor și distanțelor. Acestea sunt echipate cu tehnologie digitală, cum ar fi senzori electronici, afișaje digitale și unele cu capacitatea de a stoca date.
Iată câteva dintre funcțiile și utilizările teodolitelor digitale:
✅ Măsurarea Precisă a Unghiurilor: Teodolitele digitale sunt folosite pentru a măsura unghiuri orizontale și verticale cu o precizie mare. Aceasta este esențială în topografie și în lucrările de construcții pentru stabilirea aliniamentelor și a nivelurilor.
✅ Determinarea Coordonatelor: Teodolitele digitale cu masurarea distantei - Statii Totale - pot fi folosite pentru a determina coordonatele unor puncte din teren, contribuind la crearea de hărți și planuri topografice precise.
✅ Afectarea Precisă a Unghiurilor și Înălțimilor: În lucrările de construcții, teodolitele digitale sunt utilizate pentru a stabili cu precizie unghiurile și înălțimile necesare pentru fundații, pereți și alte elemente structurale.
✅ Măsurarea Distanțelor: În combinație cu lasermetrele Statiile Totale pot fi folosite pentru a măsura distanțele orizontale și verticale între puncte în teren.
✅ Lucrări de Nivelare și Aliniere: Teodolitele digitale sunt utilizate pentru nivelarea și alinierea precisă a diferitelor elemente de construcții, cum ar fi drumuri, șantiere, poduri sau clădiri.
✅ Controlul Preciziei în Inginerie Civilă: În proiecte de inginerie civilă complexe, teodolitele digitale sunt esențiale pentru a controla și a măsura cu precizie unghiurile și distanțele în teren.
✅ Monitorizarea Deformărilor și Mișcărilor Terenului: În proiecte de monitorizare a mișcărilor de teren sau în urma unor evenimente geologice, teodolitele digitale pot fi utilizate pentru a măsura deformările sau mișcările în teren.
✅ Controlul Lucrărilor de Excavare și Săpături: Teodolitele digitale sunt utilizate pentru a ghida și controla săpăturile și excavările pentru a se asigura că acestea respectă specificațiile proiectului.
✅ Utilizare în Proiecte de Construcții Subterane: În construcții subterane, teodolitele digitale sunt utilizate pentru a controla și a ghida săpăturile și lucrările subterane.

Prin combinarea capacităților tehnologice digitale cu funcțiile tradiționale ale teodolitelor, aceste instrumente oferă inginerilor și topografilor unelte eficiente pentru măsurarea și controlul precis în diverse aplicații de construcții și topografie.